Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Steam start bèta-test voor PS5 DualSense-ondersteuning

EsSentiële test.

De nieuwste bèta-versie van Steam bevat ondersteuning voor de PlayStation 5 DualSense controller. Dat maakt Valve bekend in een blogbericht.

Het gaat voorlopig nog niet om volledige ondersteuning voor de DualSense controller. Volgens Valve zul je daardoor voorlopig nog geen toegang hebben tot geavanceerde functies zoals rumble, het trackpad en de gyro.

Patch notes Steam Client Beta update van 12 november.

Dat de adaptive triggers en haptic feedback nog niet werken, betekent echter niet dat het platform die functies nooit zal ondersteunen. Vermoedelijk worden die zaken later geïmplementeerd.

Steam ondersteunt ook al een tijdje de Xbox Series X controller. Dat verloopt voorlopig ook niet feilloos. In een recente patch verhielp Valve nog een glitch die ervoor zorgde dat de controller twee keer werd herkend.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties