Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Steam rondt de kaap van 25 miljoen gelijktijdige gebruikers

De records blijven sneuvelen.

Valve start het nieuwe jaar met een nieuw recordaantal gebruikers op Steam. Op 2 januari had het platform 25,4 miljoen gelijktijdige gebruikers. Het is al de zevende keer op twaalf maanden tijd dat dat record sneuvelt.

Sinds de start van de coronacrisis neemt het aantal gelijktijdige gebruikers alleen maar toe. Bij het begin van de eerste lockdown in maart waren er 21,1 miljoen gelijktijdige gebruikers. Daar zijn er intussen dus nog eens een heel pak bijgekomen.

Het gaat hier voor alle duidelijkheid over gebruikers die tegelijkertijd zijn ingelogd op Steam. Daarvan waren er 'slechts' 7,4 miljoen actief een game aan het spelen.

Vermoedelijk is het hoge aantal gebruikers te wijten aan een combinatie van het slechte weer, de coronamaatregeleen en de release van Cyberpunk 2077. Onze indrukken van die game lees je in Carls Cyberpunk 2077 review.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties