Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Steam passeert 65 miljoen actieve gebruikers

Stijging van 30 procent in afgelopen jaar.

Valve maakt bekend dat het Steam-platfom de 65 miljoen actieve gebruikers is gepasseerd. Het platform maakte op dat vlak een groei door van 30 procent in de afgelopen twaalf maanden.

De platformhouder meldt dat er momenteel meer dan 3000 games op Steam zijn te vinden. De dienst bestaat in 2013 tien jaar, en dat bleek een druk jaar. Onder andere Family Sharing, Steam Trading Cards, Early Access, en support voor Linux-games maakten het afgelopen jaar hun intrede.

"Het doel van Steam is altijd geweest om de afstand tussen ontwikkelaars en gamers zo klein mogelijk te maken," zegt Valve's Gabe Newell in een reactie. "Terwijl het platform groeit, is het aan ons om in te spelen op de veranderde omstandigheden binnen beide partijen."

Voor het komende jaar richt het bedrijf zich vooral op de introductie van Steam Machines, waarmee pc-gaming naar de woonkamer wordt gebracht. Typische pc-genres zoals RTS-games zijn dan voor het eerst speelbaar met een speciaal ontwikkelde controller.

Getagged als
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties