Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Steam pakt manipulatie van gebruikersrecensies aan

De bijl erin.

Valve laat weten dat het Steam gebruikersrecensie-systeem vanaf nu anders werkt.

De recensies van gebruikers die een Steam key hebben gekregen van de ontwikkelaar, tellen niet langer mee voor de gemiddelde score van een game. Hiermee wil Valve tegengaan dat er een onevenredig aantal positieve recensies de score beïnvloeden.

"De meerderheid van de ontwikkelaars die de scores manipuleren delen keys uit in ruil voor een positieve recentie," leest een blog post van Valve. "Andere ontwikkelaars maken dummy-accounts aan. Er zijn zelfs organisaties die mensen betalen voor het schrijven van een positief oordeel."

Volgens Valve zijn er ongeveer 160 games waarvan de score artificieel is opgeblazen. Valve geeft ook aan voornemens te zijn om ontwikkelaars van Steam te verwijderen wanneer de nieuwe regels consequent worden overtreden.

https://twitter.com/SimoRoth/status/775620744399192065

Sommige ontwikkelaars geven aan het hier niet mee eens te zijn, met name degenen die Kickstarter gebruiken om keys aan hun klanten te schenken.

Valve laat weten dat 14 procent van de games op Steam een nieuwe score krijgt door dit systeem. "Steam Customer Reviews werken alleen wanneer je de data volledig kunt vertrouwen," concludeert de blogpost.

Getagged als
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties