Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Steam overschrijdt de kaap van 20 miljoen gelijktijdige spelers

Breekt vorig record doormidden.

Dit weekend overschreed Steam de kaap van 20 miljoen gelijktijdig ingelogde gebruikers. Daarmee verbreekt het platform vlotjes zijn vorige record. Dat lezen we alvast via de statistiekenpagina van de digitale winkel.

Het lijkt er erop dat het Corona-virus ook positieve gevolgen heeft. Nu binnenblijven de beste oplossing is, waren er dit dit weekend meer gelijktijdig ingelogde spelers dan ooit actief op Steam. Het vorige record dateert van vorige maand, toen piekte het aantal gelijktijdige gebruikers op bijna 19 miljoen gelijktijdige gebruikers.

De meest gespeelde game van het afgelopen weekend is Counter-Strike: Global Offensive. Die bereikte voor het eerst de kaap van een miljoen gelijktijdige spelers. Op de tweede plaats dit weekend stond Dota 2, op de derde plaats vinden we Rainbow Six Siege.

Dat Rainbow Six op de derde plaats staat is niet verwonderlijk. Rainbow Six Siege kreeg onlangs de Operation Void Edge update. Die voegt een vrouwelijk en een mannelijk karakter plus een renovatie van de Oregon-map aan de game toe.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties