Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Steam ondersteunt vanaf volgend jaar geen Windows 7 en Windows 8 meer

Tijd voor een upgrade.

Valve maakt bekend dat je vanaf 1 januari 2024 geen Steam-games meer kunt spelen als je Windows 7, Windows 8 of Windows 8.1 als operating system gebruikt. Vanaf dan draait de Steam Client niet langer op die versies van Windows.

Gebruikers hebben dus nog negen maanden de tijd om te upgraden naar Windows 10 of Windows 11. De reden voor deze beslissing ligt volgens Valve bij een update van Google Chrome. Heel wat functionaliteiten van Steam gebruiken een versie van Google Chrome die niet langer wordt ondersteund op oudere operating systems.

Ook op het vlak van veiligheid is de beslissing volgens Valve noodzakelijk. Zo zullen toekomstige versies van Steam veiligheidsfunctionaliteinen gebruiken die enkel in Windows 10 en hoger te vinden zijn.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties