Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Steam heeft een miljard accounts

Cijfert zich rijk.

Volgens website steamidfinder.com is onlangs de één miljardste account op Steam aangemaakt. Op 28 april werd de account geregistreerd onder de naam amusedsilentdragonfly. Het aantal actieve Steam-gebruikers ligt uiteraard een stuk lager. Valve bant immers regelmatig valsspelers of bots van Steam.

Ook enkele andere Steam-statistieken ogen fraai. Zo had het platform vorig jaar een piek van 18 miljoen gelijktijdige gebruikers. Ook waren er vorig jaar gemiddeld 47 miljoen dagelijkse gebruikers en 90 miljoen maandelijkse gebruikers. Ter vergelijking: in 2017 had Steam slechts 67 miljoen maandelijkse gebruikers.

Die stijging is vooral het gevolg van de stijgende populariteit van pc-games in China. Het is momenteel dan ook onduidelijk in welke mate de stijgende concurrentie van winkels zoals de Epic Games Store een impact heeft op het aantal Steam-gebruikers.

Eerder dit jaar raakte ook al bekend dat Steam intussen meer dan 30.000 games te koop aanbiedt.

Getagged als

Over de auteur

Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties