Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Steam Greenlight vraagt nu 100 dollar inschrijfkosten

Opbrengst gaat naar het goede doel.

Wie zijn game op Steam Greenlight wil zetten zal vanaf heden 100 dollar inschrijfkosten moeten betalen. Eerder was dit gratis. Dit zorgt er hopelijk voor dat alleen serieus geïnteresseerde ontwikkelaars Greenlight gaan gebruiken.

Steam Greenlight lanceerde enkele dagen geleden en dat ging niet zonder problemen. Met de service kunnen kleine ontwikkelaars hun game in de spotlight zetten zodat deze wellicht ooit op Steam kan verschijnen. Dat gebeurde ook, maar het gros van de games in de lijst waren ofwel een grap (de toevoegingen van Half Life 3 waren niet te tellen), ofwel spam (een Russische pagina van Minecraft). Sommige waren ook simpelweg aanstootgevend, zoals een WTC-vliegtuig simulator.

Om het kaf van het koren te scheiden vraagt Valve nu dus 100 dollar voordat een game geplaatst mag worden. Valve houdt de opbrengsten daarvan overigens niet zelf: de 100 dollar gaat in z'n geheel naar het goede doel, de organisatie Child's Play.

Getagged als

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties