Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Steam Greenlight gelanceerd

Niet iedereen snapt hoe het werkt.

Valve heeft Steam Greenlight gelanceerd. Ontwikkelaars kunnen nu hun games er op zetten en de community kan nu stemmen welke games ze graag op Steam willen zien.

Greenlight is echter niet een service waarmee iedereen zomaar verzoeken mag uploaden. Zo heeft Minecraft er een tijd tussen gestaan zonder dat ontwikkelaar Notch hiervan op de hoogte was. Ook Gears Of War staat er tussen met de boodschap "so please guys if anyone like this game or all series rated up to release on steam..." Tja, zo werkt het niet! En leer Engels. Een nog grappiger voorbeeld is de gebruiker die Half Life 3 toevoegde en prompt een tik op de vingers kreeg van Valve.

Toch houdt Valve alles goed in de gaten (de Minecraft pagina die er een kwartier geleden nog op stond is nu al verdwenen alsmede Gears of War) met dank aan de community die pagina's kunnen rapporteren. Er zijn gelukkig ook al echte ontwikkelaars actief. Zo kun je stemmen op Slender: Source, Project Zomboid, de PC versie van Mutant Mudds, een vervolg op Octodad en zelfs Postal 2.

Getagged als

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen