Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Steam gaat programma's aanbieden

Maar welke?

Steam zal vanaf 5 september niet alleen een platform zijn voor games, maar ook voor andere programma's. Dat maakte Valve bekend in een nieuwsbericht op de Steam Store.

Om welke software het precies gaat is nog onbekend, maar er wordt gesproken over 'creativiteit' en 'productiviteit.' De onlangs uitgebrachte Source Film Maker zou er bijvoorbeeld onder kunnen vallen. Eerder werd de mobiele Steam Store app per ongeluk aangevuld met categorieën als foto-editing, filmproductie en educatie, die wellicht hinten naar de programma's die we kunnen verwachten.

De programma's worden ondersteunt door Steamworks, wat het gemakkelijk maakt de software te installeren en up to date te houden. Dankzij de Steam Cloud kun je je werk opslaan en overal mee naartoe nemen. Net zoals met Steamgames, dus. Daarnaast zal Steam Greenlight ook een rol gaan spelen, zodat software-ontwikkelaars hun programma's kunnen pitchen aan het grote publiek.

Getagged als

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties