Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Steam Early Access verwelkomt Sunless Sea

Don't Starve op een boot.

Failbetter Games lanceert diens titel Sunless Sea via Steam Early Access. In de game verken je duistere oceanen vanop een boot. De weide zeeën van de roguelike zitten echter vol monsters die wachten op een snelle hap en ook jij en je bemanning moeten regelmatig de maag vullen.

Sunless Sea is een mix van de management aspecten uit Faster Than Light en de constante dreiging uit Don't Starve. Net zoals in andere roguelikes houd je tijdens je avonturen met allerlei zaken rekening en kan het snel gedaan zijn met jou en je schip.

In tegenstelling tot de meeste roguelikes houd je je in Sunless Sea naast real-time actie ook met tekstavonturen bezig. Die speel je bijvoorbeeld wanneer je een eiland verkent.

Daarnaast staan ook moeilijke beslissingen centraal. Na je gevechten met gemuteerde narwals of monsters wiens oog groter is dan jouw schip vallen er mogelijk enkele doden onder je bemanning. Als je levend wilt aanmeren in je thuishaven, is het soms noodzakelijk om je gevallen collega's op te eten.

Sunless Sea is momenteel beschikbaar op Steam voor 17,99 euro. De ontwikkelaar denkt de game over drie of vier maanden af te hebben.

In de tussentijd belooft Failbetter Games om onder meer nieuwe monsters, evenementen, verhaallijnen en voorwerpen toe te voegen. De game krijgt na release ook minstens één downloadbare uitbreiding. Die content is gratis eens je de game tijdens zijn Early Access fase koopt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Sunless Sea

iOS, PS4, PC, Mac

Related topics
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties