Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Steam Deck release uitgesteld door materiaaltekorten

Wachten tot volgend jaar.

Valve stelt de release van het Steam Deck uit naar volgend jaar. Normaal gezien zou de nieuwe handheldconsole vanaf december worden verscheept, maar dat wordt nu uitgesteld naar februari van volgend jaar. Valve verwijst naar de wereldwijde materiaaltekorten als belangrijkste oorzaak.

"We hebben ons best gedaan om rekening te houden met de wereldwijde supply chain problemen, maar onze productiesites zijn alsnog geïmpacteerd. Bepaalde onderdelen komen niet op tijd toe, waardoor we de release van het Steam Deck met twee maanden moeten uitstellen", aldus Valve.

Valve benadrukt wel dat wie al een pre-order heeft, zijn plaats in de rij behoudt. Als je een pre-order hebt, mag je er dus van uitgaan dat de oorspronkelijk gecommuniceerde leveringsdatum met twee maanden opschuift.

De meesten onder ons moeten echter nog heel wat langer wachten om de handheldconsole van Valve uit te proberen. Hoewel Valve maatregelen heeft genomen tegen scalpers, was het Steam Deck alsnog meteen uitverkocht.

Getagged als
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties