Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Steam Deck krijgt aankondigingstrailer

Valve beseft dat het een Youtube-kanaal heeft.

Valve heeft een trailer online gezet die de Steam Deck uitgebreid voorstelt. Het is meteen ook het eerste filmpje dat de uitgever, developer én hardware-ontwikkelaar

In het filmpje krijgen we naast de standaard marketingpraat ook een goede blik op de analoge sticks, de triggers, de programmeerbare knoppen, het aanraakscherm, de trackpads en de gyroscoop. Door deze uitgebreide besturingsopties moeten gamers volgens Valve de 'volledige kracht van pc gaming in hun handen krijgen'.

Cover image for YouTube videoIntroducing Steam Deck

Verder benadrukt Valve nogmaals dat de versie van Steam op de handheld identiek is als die op pc. Dat betekent dat je op de Steam Deck dus ook toegang behoudt tot de Steam Workshop, eventuele cloud saves, de Steam Chat en uiteraard je bibliotheek. Wel krijgt Steam bij de release van de Steam Deck een nieuwe Steam Storage Manager.

Wie niet voldoende heeft aan de opslag die de Steam Deck standaard heeft, kan deze eenvoudigweg uitbreiden met een microSD-kaartje. Ook kan je games van pc streamen naar de handheld.

De Steam Deck release ligt ergens in december 2021 en Valve liet al verstaan dat de Steam Deck niet beter presteert in de docked mode.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Steam

PC

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties