Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Steam Deck aangekondigd

"All-in-one portable PC gaming."

Valve heeft de Steam Deck aangekondigd. De hybride pc moet in december 2021 uitkomen.

Volgens Valve bevat de Steam Deck een aangepaste APU van AMD gebaseerd op Zen 2 en RDNA 2. Het scherm is 7 inch en toont beelden in een resolutie van 1280px bij 800px. De 40Whr batterij moet tussen de twee en acht uur meegaan.

Voor de besturing beschikt de Steam Deck over thumbsticks, trackpads en een touchscreen. Daarnaast is er ondersteuning voor muis en toetsenbord.

"Steam Deck brengt de Steam-games en functies waar je van houdt in een krachtige en handige vormfactor die je overal mee naartoe kunt nemen," aldus Valve. Zo draait de hardware op een nieuwe versie van SteamOS, waardoor je toegang hebt tot Steam Chat, Remote Play, Cloud Saves, de digitale winkel en andere features.

Volgens het Amerikaanse bedrijf heeft de Steam Deck volledig toegang tot je Steam Library. In hoeverre de hardware in staat is om de meeste games te draaien moet nog blijken.

Net zoals de Nintendo Switch heeft de Steam Deck een dock om verbinding te maken met externe beeldschermen, bekabelde netwerken, USB-randapparatuur en netstroom. De dock wordt apart verkocht en Valve maakt daar binnenkort meer informatie over bekend.

De Steam Deck wordt op basis van opslagruimte in drie uitvoeringen uitgebracht, namelijk 64GB eMMC, 256GB NVMe SSD (sneller) en 512GB NVMe SSD (snelst), die respectievelijk 419,- euro, 549,- euro en 679,- euro moeten kosten. Tot slot bevat de Steam Deck een microSD-slot voor meer opslagruimte.

Vanaf vrijdag 16 juli om 19:00 CEST is het mogelijk om via Steam een pre-order te plaatsen.

Valve-baas Gabe Newell liet eerder al doorschemeren dat er een handheld Steam console op komst is. Naast de aankomende hybride pc verkoopt Valve ook andere hardware zoals de Steam Link, Steam Controller en Valve Index.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Steam

PC

Related topics
Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties