Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Steam-concurrent Epic Games Store gelanceerd

Met om de twee weken een gratis game.

Epic Games lanceert zijn eigen distributieplatform voor pc-games, de Epic Games Store. Voor ontwikkelaars is een belangrijk verschil met Steam dat ze onder de streep meer inkomsten krijgen per verkochte game. Waar Valve 30 procent van de aankoopprijs voor zichzelf houdt, is dat bij Epic Games slechts 12 procent.

Het games-aanbod is momenteel nog niet zo groot en bestaat voornamelijk uit indiegames en titels van Epic Games zelf, zoals Fortnite en Unreal Tournament. Ook de Early Access-versie van Hades is er al te koop, de nieuwe game van Supergiant Games (Bastion, Transistor).

De games die je koopt zijn overigens DRM-vrij, vergelijkbaar met de aanpak Good Old Games. Ze zijn niet gekoppeld aan een specifieke launcher, je kunt ze zo vak installeren als je wil.

Epic Games belooft de komende tijd iedere twee weken een gratis game aan te bieden, vanaf 14 december te beginnen met Subnautica. Daarna is het de beurt aan Super Meat Boy, vanaf 28 december. Verder heeft de store een apart hoekje voor mods editors, waaronder voor Ark: Survival Evolved.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties