Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Steam breekt opnieuw het record van aantal gelijktijdige spelers

Al voor de zesde keer dit jaar.

Steam bereikte onlangs de kaap van 24,7 miljoen gelijktijdige spelers en breekt daarmee al voor de zesde keer dit jaar zijn eigen record. Deze keer is dat waarschijnlijk te wijten aan het koude weer, de huidige pandemie en de goede releasecijfers van Cyberpunk 2077.

Aan het begin van 2020 had Steam 18,5 miljoen spelers stond, wat toen vooral te danken was aan de enorme populariteit van PlayerUnknown's Battlegrounds. Dat record hield niet lang stand en toen China begin februari in lockdown ging, steeg dat cijfer voor het eerst naar 18,8 miljoen.

Daar stopte het echter niet, want toen Europa ook in lockdown ging, steeg dat cijfer naar meer dan 20 miljoen gelijktijdige Steam-gebruikers. Eind maart piekte dat cijfer naar nieuwe hoogtes en overschreed het zelfs de kaap van 22 miljoen gelijktijdige gebruikers.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties