Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Steam binnenkort op je tv

Via 'big picture mode'.

Valve, ontwikkelaar van games als Half Life, Counter Strike: Source en Left 4 Dead, kondigde net aan dat het iets nieuw zal uitproberen met z'n online distributieplatform: Steam. Er wordt gewerkt aan een zogenaamde "big picture mode" die het mogelijk moet maken je games die je op Steam voor PC of Mac kocht, te spelen op je televisiescherm.

Dit maakt deel uit van het plan om Steam op meer plaatsen en meer manieren beschikbaar te maken. De eerst stappen waren het overzetten van hun games en Steam zelf naar Mac, vervolgens kondigde men aan dat Portal 2 ook op PS3 zou verschijnen en nu dit. Niet alleen zal je je -strikt gezien- PC-games voortaan vanuit je luie zetel kunnen spelen, ook wordt het mogelijk Steam met een controller te bedienen. Heeft verdacht veel weg van een console, niet?

Meer details zijn er voorlopig niet, maar die zullen niet lang op zich laten wachten. Deze week verschaft Valve op de Game Developers Conference in San Francisco tekst en uitleg bij deze nieuwe modus en krijgen zakenpartners ook de resultaten te horen van het experiment met de Team Fortress 2 Item Store.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties