Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Steam bèta laat aanpasbaarheid van Xbox-controllers toe

Nu is alles een Steam-controller.

In de nieuwste bètaversie van Steam is het nu mogelijk om Xbox-controllers te gebruiken met games die geen controllerondersteuning hebben.

De aanpassing geldt voor Xbox 360, Xbox One en andere X-input compatibele controllers. Eind vorig jaar kregen ook Dual Shock 4-controllers verhoogde compatibiliteit met Steam.

De update stelt je in staat om je controller van een uniek profiel te voorzien, waarop jouw persoonlijke instellingen worden opgeslagen. Ook krijg je toegang tot uitgebreide 'remapping' instellingen, waarmee je zelf je knoppenlayout in kunt stellen.

Om toegang te krijgen tot de bèta ga je naar je accountinstellingen en kies je voor de Steam Bèta-update. Per game krijg je nu een controller configuratiescherm, waarin je je aanpassingen kunt maken. Het is nog niet duidelijk wanneer de functie uit bèta gaat.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties