Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Statistieken uit de beta van MAG bekend

Testers hebben goed hun best gedaan!

Toen wij twee maanden geleden met de beta van MAG, een immense shooter die eind januari exclusief voor de PS3 verschijnt, aan de slag gingen trokken we de volgende conclusie in onze preview: "We houden met andere woorden een goed gevoel over aan MAG. Visueel ziet alles er vrij goed uit, terwijl er in de winkelversie voldoende gamemodes te vinden zullen zijn om alle shooterfans te plezieren. Ook de gameplay voelde goed aan. Geen slechte vooruitzichten dus, maar wat heeft ontwikkelaar Zipper Interactive nu kunnen opsteken uit de betatest?

Heel wat zo blijkt! In totaal heeft de studio data kunnen verzamelen uit meer dan 42.000 gespeelde matches. Er hebben meer dan 65.000 mensen deelgenomen aan de beta, waaronder 206 obsessieve gamers level 60 - de virtuele grens - hebben bereikt. Ook werden er meer dan 700 miljoen schoten afgevuurd die als resultaat 18 miljoen 'kills' hadden. De meest populaire gamemode bleek Sabotage te zijn. Als laatste kon men concluderen dat de maps Syr Darya Uplink, Darien Network en Copper Hills Relay het meest gespeeld werden.

Of al die informatie een goed spel als gevolg zullen hebben valt nog af te wachten. Wij vellen ons finale oordeel rond 26 januari 2010, wanneer MAG in de winkelrekken te vinden zal zijn.

Reacties