Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Starfield lokt op releasedag meer dan een miljoen gelijktijdige spelers

Astronomisch hoog.

Starfield lokte op zijn releasedag meer dan een miljoen gelijktijdige spelers naar de game. Dat laat Xbox-topman Phil Spencer via Twitter / X weten.

Dat Starfield het goed zou doen, was vorige week al duidelijk bij de start van de Early Access-periode. Toen waren er op Steam alleen al 234.502 gelijktijdige spelers.

Over de verdeling van de meer dan één miljoen spelers op de releasdag zijn er voorlopig geen exacte cijfers. Enkel die van Steam zijn publiek, daar waren er gisteren 269.177 gelijktijdige spelers.

Ook is het onduidelijk hoeveel spelers de game hebben gekocht, en hoeveel er Starfield via Game Pass spelen. In elk geval lijkt Starfield een van de meest succesvolle releases van Microsoft van de afgelopen jaren te worden.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties