Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Starfield gameplay en character creator toegelicht

In een universum hier ver, ver vandaan.

Als afsluiter van de Xbox en Bethesda Games Showcase heeft Todd Howard van Bethesda Game Studios heel wat nieuwe informatie over Starfield onthuld. Zo kregen we voor het eerst een uitgebreide blik op de gameplay van de nieuwe RPG.

Allereerst is er te zien hoe je de maan Kreet verkent. Je kunt nederzettingen vinden, het opnemen tegen vijanden en bepaalde oppervlaktes scannen. Uiteraard kun je ook conversaties voeren met de personages die je tijdens je reis ontmoet. Het geheel doet denken aan een mix van Skyrim en No Man's Sky.

Bekijk op YouTube

In het tweede deel van de presentatie werd de character creator toegelicht. Naast je personage kun je ook het uitzicht van je outpost en je ruimteschip aanpassen. Dat laatste is niet onbelangrijk, want je kunt ook zelf in de cockpit van je ruimtetuig kruipen om het heelal te verkennen.

In totaal zijn er volgens Todd Howard meer dan 100 sterrenstelsels en 1000 planeten te ontdekken. Het is wel nog even wachten alvorens je dat effectief kunt doen, want eerder dit jaar werd de Starfield release uitgesteld naar 2023.

Read this next