Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Stardock niet langer Impulse-exclusief

Sins of a Solar Empire nu op Steam.

Games als Galactic Civilizations II, Elemental, Sins of a Solar Empire en Demigod waren tot voor kort enkel te verkrijgen via Impulse, het digitale distributieplatform van uitgever Stardock. Correctie: Impulse is niet langer in handen van Stardock aangezien ze het eerder dit jaar verkochten aan GameStop, de keten die schijnbaar over de hele wereld behalve in Nederland en België games verkoopt.

Nu Stardock, de uitgever van deze games en Impulse, dit distributieplatform niet langer onder z'n vleugels heeft, beslisten ze dat de tijd rijp is om hun games eindelijk ook via de voormalige concurrenten aan te bieden. Zo zagen we vrij onverwacht gisterenavond Sins of a Solar Empire op Steam verschijnen.

Een leuke verrassing, zonder meer, aangezien Steam een veel groter publiek heeft en het voormalige Impulse een aanzienlijk deel van hun catalogus niet beschikbaar maakt in onze regio. Stardock en diens puike real-time en turn-based strategy games zijn wat ons betreft dan ook uitstekende aanvullingen van de het aanbod games op Steam.

Demigod en Elemental: War of Magic, games die beide een desastreuze launch kenden en slechts een relatief klein deel van hun doelpubliek wisten te bereiken door de Impulse-exclusiviteit, volgen de komende weken het voorbeeld van Sins.

Voor wie het mocht interesseren, games uitgegeven door Stardock en aangekocht via Impulse zijn niet overdraagbaar naar Steam en zullen dat ook niet worden. De komende week is Sins of a Solar Empire: Trinity voor de gelegenheid evenwel verkrijgbaar tegen €11,24. De ideale therapie voor liefhebbers van het betere strategiewerk om de tijd tot de komst van de nieuwe uitbreiding Rebellion te doden.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties