Skip to main content

Stardew Valley: Festivals en kalender uitgelegd

Alles wat je over de Stardew Valley festivalkalender moet weten.

Festivals vinden het hele jaar door plaats in Stardew Valley, met minstens twee festivals in elk seizoen.

De inwoners van Stardew Valley volgens een vaste festivalkalender, met evenementen en feestdagen die op dezelfde dagen en elk jaar op hetzelfde tijdstip plaatsvinden.

Elk festival heeft een uniek thema; van het Egg Festival - waar je eieren moet zoeken - tot de Stardew Valley Fair - waar je meerdere minigames aantreft. Er is zelfs een driedaagse Night Market in de winter.

Op deze pagina:

Festivals in Stardew Valley uitgelegd

Festivals zijn speciale evenementen die elk jaar in Stardew Valley plaatsvinden. Met elk festival kun je speciale activiteiten voltooien, waardoor je goede beloningen wint of een hechtere band met de inwoners krijgt.

Op de dag van een festival worden alle winkels en woningen in het dorp gesloten, omdat iedereen het festival bijwoont. De enige locaties die open blijven, zijn het Community Center, de Sewers en de Spa.

Je krijgt een melding als een festival begint.

Daarnaast stopt de tijd als je een festival bijwoont, waardoor je rustig van het evenement kan genieten. Als je klaar bent om te vertrekken, word je op een bepaald tijdstip naar je boerderij teruggebracht. Dat betekent dat je al je dagelijkse bezigheden kunt voltooien, het festival tien minuten voor het einde kunt bijwonen en toch nog volledig van het evenement kunt genieten.

De enige uitzondering is de Night Market - de tijd tikt tijdens dat driedaagse evenement wel door. Daarnaast kun je winkels en woningen wel bezoeken.

Wanneer een festival begint, verschijnt er een klein bericht in de linkerbenedenhoek om je eraan te herinneren dat het evenement begint. Daarnaast zie je ook gelijk waar je moet zijn.

Festivalkalender in Stardew Valley uitgelegd

Er zijn in totaal negen festivals die het hele jaar door in Stardew Valley plaatsvinden; twee voor elk seizoen, behalve in de winter, want dan zijn er drie.

Elk festival vindt op een specifieke dag plaats en blijft op die dag plaatsvinden, ongeacht welk jaar het is.

Hieronder vind je alle festivals in Stardew Valley in chronologische volgorde - van het begin van het jaar tot het eind:

Spring

Summer

Fall

Winter

  • 8ste - Festival of Ice
  • 15de, 16de en 17de - Night Market
  • 25ste - Feast of the Winter Star

Elk festival geeft je de mogelijkheid om mee te doen aan de cultuur van Pelican Town. Je krijgt misschien wel een speciaal voorwerp of een hechtere band met een van de inwoners.

Bekijk op YouTube

Read this next