Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Stardew Valley-bedenker werkt aan twee nieuwe games

Allemaal in hetzelfde universum?

Via een bericht op Twitter laat Stardew Valley-bedenker Eric Barone weten dat hij momenteel aan twee nieuwe games werkt. Beide titels zijn op een nog onbekende manier met elkaar en met Stardew Valley verbonden.

Over de inhoud van beide games is de ontwikkelaar nog vaag. Eentje zal zich naar alle waarschijnlijkheid in het Stardew Valley-universum afspelen en de andere is eveneens op een bepaalde manier gelinkt met Stardew Valley. Afgezien van de locatie zijn er nog gelijkenissen: zo zijn het allebei single player-games met een 2D top-down camerastandpunt en krijgen we opnieuw te maken met de pixel art style van Stardew Valley.

Het is niet de eerste keer dat we te horen krijgen dat Barone aan een nieuw project werkt. In 2018 liet hij namelijk al weten dat hij aan een van de twee nog niet aangekondigde titels sleutelt. De details over beide projecten blijven schaars omdat Barone niet graag onder druk van de buitenwereld staat en alleen iets wilt tonen als het afgewerkt is.

Dat de ontwikkelaar aan nieuwe games werkt, is niet zo verwonderlijk. Stardew Valley was met zijn tien miljoen verkochte exemplaren immers een schot in de roos. Of de nieuwe titels dit succes kunnen evenaren, is op dit moment een vraagteken.

Artikel geschreven door Glenn Nouws.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties