Skip to main content

Starcraft 2 Wings of Liberty & Heart of the Swarm cheats, tips en tricks

Starcraft 2 Wings of Liberty & Heart of the Swarm Cheats: onsterfelijkheid, oneindige mineralen, Vespene gas en de geheime missie vrijspelen.

Starcraft heeft altijd om de pittige AI bekend gestaan, en het tweede deel moet op dat vlak zeker niet onderdoen. Vaak zal de AI je doen knarsetanden, zeker op de hogere moeilijkheidsgraden. Wie niet voortdurend tegen dezelfde hindernis wil aanlopen, kan zich met de volgende cheats van het nodige voorzien. Bijna alles is mogelijk: onsterfelijkheid en meer schade; een oneindige hoeveelheid mineralen, Vespene gas, Terrazine en credits; meer eenheden produceren door de supply limiet te verwijderen; gebouwen en eenheden sneller produceren; upgrades vrijspelen enz. Ook voor de minigame Lost Viking, die je in de kantine van de Hyperion kan spelen, zijn er paar cheats. We geven je bovendien mee, hoe je de geheime missie van Starcraft 2 kan vrijspelen.


Geheime missie vrijspelen

Net zoals het eerste deel bevat ook Starcraft 2 een geheime missie, die in de loop van de Campaign door een verborgen voorwerp vrijgespeeld kan worden. Dit item vind je in de missie "Media Blitz" op de planeet Korhal. Tijdens deze missie moet je met de Odin een verrassingsaanval op drie UNN-centra uitvoeren.

Voor deze verrassingsaanval heb je slechts beperkt de tijd. In dit tijdsbestek bestuur je de Odin op het kleine eiland rechts onderaan de map. Hier vind je een gebouw dat met de Odins "Barrage" vernietigd kan worden. Eens het gebouw vernietigd is, vind je geheime documenten - vergeet ze niet met de Odin op te pikken! Deze documenten spelen de geheime missie "Piercing The Shroud" op de planeet Castanar vrij, die je via de sterrenkaart op de Hyperion kan starten.


Dansende en juichende units

Blizzard heeft een klein grapje uitgehaald. Met de commands "/dance" en "/cheer" kun je volgende units laten dansen en juichen.

Terrans: Marine, Marauder, Ghost, Thor.
Protoss: Zealot, Immortal, Colossus, High Templar.
Zerg: Overlord, Queen, Zergling, Hydralisk, Ultralisk.


Cheats voor Starcraft 2 - Wings of Liberty & Heart of the Swarm

Om de volgende cheats te activeren, moet je met Enter het chatvenster openen, de cheat ingeven en nogmaals met Enter bevestigen. Let op: de cheats kunnen enkel in de Singleplayer gebruikt worden. Hou er rekening mee dat door het gebruik van cheats de Achievements uitgeschakeld worden tot je een nieuw spel begint of een save laadt, die voor het gebruik van de cheats is aangemaakt.

bunker55aliveinside - Verwijdert de supply cap.
catfoodforprawnguns - Verhoogt de productiesnelheid.
eyeofsauron - Opent het cutscene-menu.
hanshotfirst - Verwijdert de ability cooldown.
horadriccube - Opent alle research projects.
imadoctornotaroachjim - Laat units veel sneller health regenereren.
iamironman - Upgrade wapens, armor en shields met 1.
jaynestown - Geeft 5.000 Terrazine.
leaveyoursleep - Opent alle missies.
letsjustbugoutandcallIteven - Je verliest de missie onmiddellijk.
moredotsmoredots - Gratis units en gebouwen.
nevergiveupneversurrender - Schakelt de defeat conditions uit.
overengineeredcodpiece - Speelt "Terran up the Night" van "Level 80 Elite Tauren Chieftain" af.
realmendrilldeep -Geeft 5.000 Vespene gas.
sosayweall -Verwijdert de tech requirements.
spectraltiger - Geeft 5.000 minerals.
stayclassymarsara -Opent alle UNN broadcasts.
terribleterribledamage - Units en gebouwen worden onsterfelijk en richten meer schade aan.

tooktheredpill - Toont de volledige map.
tyuhasleftthegame - Schakelt de victory conditions uit.
whatisbestinlife - Je wint de missie onmiddellijk.
whorunbartertown - Geeft 5.000 van elke resource.
whysoserious - Geeft 5.000.000 credits.Cheats voor Starcraft 2 Lost Viking

Er circuleert op het internet een lange lijst met cheats voor de minigame Lost Viking, dat je in de kantine van de Hyperion kan spelen. Volgens de meeste commentaren werken deze cheats echter niet, en uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat dit correct is; de cheats geven geen resultaat. Dit betekent echter niet dat je niets kan veranderen. Enkele cheats voor de Campaign werken namelijk ook in Lost Viking:

TerribleTerribleDamage - Geeft onsterfelijkheid.

WhatIsBestInLife - Je wint het spel onmiddellijk.

LetsJustBugOutAndCallItEven -Je verliest het spel onmiddellijk.

Ziezo, nu kun je weer even verder met Starcraft 2: Wings of Liberty en Heart of the Swarm. En niet gevreesd, zodra het langverwachte derde deel van deze trilogie, met de Protoss als centraal ras, verschijnt updaten we zeker en vast deze pagina!

Read this next