Skip to main content

Star Wars: The Old Republic krijgt nieuwe uitbreiding

Legacy of the Sith.

Star Wars: The Old Republic krijgt een nieuwe uitbreiding met de naam Legacy of the Sith. Dat allemaal vanwege het tienjarig bestaan van de MMORPG.

Ontwikkelaar Bioware meldt dat de uitbreiding een nieuwe verhaallijn, extra beloningen en nieuwe gameplay features bevat. "De oorlog tussen de Galactische Republiek en het Sith Empire breidt zich uit naar nieuwe werelden," aldus Bioware.

"Gevaarlijke groeperingen komen op in de donkere hoeken van de melkweg en Darth Malgus volgt een onbekend plan... Ontrafel deze mysteries en meer terwijl je keuzes de melkweg blijven vormen."

Tijdens de nieuwe verhaallijn reis je af naar de planeet Manaan, waar je in onderwaterfaciliteiten vecht voor de controle van de planeet. Gaandeweg speel je een nieuwe uitvalsbasis voor je factie vrij.

Vervolgens ga je naar de planeet Elom die een geruïneerde Sith Fortress huisvest. Mogelijk kom je daar achter de plannen van Darth Malgus. De gehele verhaallijn is zowel solo als in multiplayer Flashpoint te spelen.

Daarnaast introduceert de uitbreiding Combat Styles, waarbij de Class Story van de gameplay gescheiden wordt. Daardoor krijg je de mogelijkheid om elke Advanced Class-optie te kiezen binnen de Tech- of Force-speelstijlen.

Tot slot maakt de ontwikkelaar bekend te werken aan diverse 'quality of life'-toevoegingen, zoals "een nieuwe character creation-ervaring, samen met nieuwe looks voor de character sheet, inventaris en meer." Legacy of the Sith is gratis voor alle abonnees en lanceert eind 2021.

Er is dit jaar meer nieuws omtrent Star Wars. Zo werkt Ubisoft aan een Star Wars openwereldgame. Daarnaast zijn er geruchten dat er een remake van de eerste Star Wars: Knight of the Old Republic wordt ontwikkeld.

Read this next