Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Star Wars: The Old Republic binnenkort F2P

Subscriptie nog wel mogelijk.

Het zat er natuurlijk al aan te komen: vanaf de herfst zal Star Wars: The Old Republic een free-to-play (F2P) optie krijgen. De game volgt daarmee andere grote MMO's op, zoals World of Warcraft en Lord Of The Rings Online. In augustus zal de game tevens een prijsverlaging krijgen, en nieuwe spelers krijgen er bij die aankoop een maand gratis speeltijd bij.

F2P-spelers krijgen wel enkele restricties opgelegd ten opzichte van spelers die wel maandelijks betalen. De extra content kan vrijgespeeld worden met de nieuwe Cartel Coins. Deze valuta is in de game te verdienen en kan ook gekocht worden met je daadwerkelijke euro's.

Het nieuws komt niet zomaar uit de lucht vallen. Eerder gaf Electronic Arts al aan te experimenteren met nieuwe business-modellen. Zo werd er onlangs al een gratis trial-periode ingesteld. Ondertussen zijn het aantal actieve spelers onder de miljoen gedropt, wat zonder twijfel van invloed is geweest op dit nieuwe F2P-model.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen