Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Star Wars Knights of the Old Republic II is klaar

Zeven jaar na release.

Star Wars Knights of the Old Republic II: the Sith Lords is eindelijk af. Een groepje trouwe fans hebben alle uit het spel geknipte content die ze ter beschikking hadden afgewerkt en in een handige mod gestopt.

Star Wars Knights of the Old Republic II: the Sith Lords was namelijk niet klaar toen de release date op de deur stond de te bonken. Ontwikkelaar Obsidian besloot dan maar om de stukken van het spel die klaar waren (of in sommige gevallen 'klaar genoeg') bij elkaar te gooien en het een afgewerkt product te noemen. Mensen die dan uiteindelijk het spel kochten, waren zwaar teleurgesteld. Plotholes, bugs, glitches en een vreemd einde waren het uiteindelijke, teleurstellende resultaat.

De meeste van die dingen werden nu opgelost doordat enkele moedige modders een paar jaar aan de game hebben verdergewerkt met de bits en bytes die ze nog van de geknipte content hebben teruggevonden. De volledige lijst van veranderingen die in de patchfiles staan hier neerpennen, is overbodig, maar wie een paar uur de tijd heeft kan die hier nalezen of er de mod gewoon downloaden.

Zeven jaar moeten wachten eer je je game kan spelen zoals de ontwikkelaars die in gedachten hadden, is onvergeeflijk. Zeven jaar verder werken aan een spel zodat je medegamers eindelijk ten volle van hun spel kunnen genieten, dat verdient een dikke pluim.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties