Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Star Wars Battlefront speelbaar met 40 personen

UPDATE: eerste in-game trailer uitgebracht.

Amerikaanse nieuwsdienst The Associated Press meldt in een rapportage dat de multiplayermodus van Star Wars Battlefront speelbaar is met 40 personen.

De dienst bevestigt tevens dat Star Wars Battlefront op 17 november uitkomt voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Gisteren lekte er al informatie omtrent de releasedatum van de nieuwe game.

Je speelt in Battlefront als de Rebel Alliance of de Galactic Empire. Je hebt tijdens gevechten de beschikking over verschillende soorten eenheden en voertuigen zoals AT-AT's, AT-ST's en speeder bikes. Het is tevens mogelijk om TIE Fighters, X-Wings en beroemde schepen zoals de Millenium Falcon te besturen. Het is nog niet duidelijk of vliegende voertuigen ook in maps met grondtroepen voorkomen.

Je hebt bovendien de optie om als een bekende held of schurk uit het Star Wars-univerum te spelen. Zo zijn Boba Fett en Darth Vader al aangekondigd als speciale speelbare personages.

De game speelt zich af op meerdere planeten, zoals Hoth, de maan van Endor, Tatooine en de nog nooit bezochte planeet Sullust. Battlefront krijgt daarnaast ook een gratis downloadbare map om de release van Star Wars Episode VII: The Force Awakens te vieren. Deze is gesitueerd op de woestijnplaneet Jakku.

DICE-manager Patrick Bach komt in een interview met eurogamer.net met meer informatie. Zo laat Bach weten dat Star Wars Battlefront geen verhaalmodus heeft. Je krijgt in plaats daarvan de beschikking over "crafted missions" die je in je eentje of coöperatief speelt. Bach maakt ook bekend dat je tijdens gevechten de optie hebt om te wisselen tussen een eerste- en een derdepersoonsperspectief.

Uitgever Electronic Arts geeft om 19:30 een persconferentie over Star Wars Battlefront. Deze kan je volgen op het Star Wars YouTube-kanaal.

Lees ook onze Star Wars Battlefront tips.

Bekijk op YouTube

Read this next