Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Star Wars Battlefront Online was in ontwikkeling

Concept art werd vrijgegeven.

Verrassing! Na al die jaren dat we aan het wachten waren op een nieuwe Star Wars Battlefront, bleek er toch eentje in ontwikkeling geweest te zijn. Het gaat niet om een derde telg in de reeks, maar om een soort van third-person mmo actiegame. Spijtig genoeg zal de game waarschijnlijk nooit het daglicht zien.

Star Wars Battlefront Online was in 2010 in ontwikkeling bij Slant Six, bekend van enkele Socom games en het zeer middelmatige Resident Evil: Operation Raccoon City. De game zou uitkomen op de Xbox 360 en de PS3, maar werd nog voor de officiële bekendmaking geannuleerd door uitgever LucasArts.

Met de overname door Disney weet je nooit wat er mogelijk nog kan gebeuren met afgeblazen gameprojecten, maar het ziet er niet bepaald naar uit dat we ooit nog iets zullen terugzien van deze Star Wars Battlefront Online. Die lijn kunnen we waarschijnlijk zelfs doortrekken naar de hele Battlefront reeks, alhoewel er de laatste tijd geruchten opduiken van een derde Battlefront die al dan niet in ontwikkeling is of was.

Het startmenu en wat concept art van Slant Six' spel geraakten het internet op. Kijk zelf wat voor spelplezier je al dan niet hebt gemist.

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen