Skip to main content

Star Citizen: Squadron 42 niet klaar voor release in 2016

Release laat nog maanden op zich wachten.

De Squadron 42-singleplayercampagne van Star Citizen is uitgesteld tot 2017. Dat laat Chris Roberts van ontwikkelaar Cloud Imperium Games weten tijdens CitizenCom 2016.

De studio was aanvankelijk van plan om Squadron 42 in 2016 uit te brengen. Volgens de studio kan het 'nog maanden duren' voordat de campagne wordt uitgebracht.

"Squadron 42 is niet klaar voor release dit jaar, hoe graag we dat ook willen", aldus Roberts. De ontwikkelaar 'had gehoopt tenminste één hoofdstuk klaar te hebben' om deze te laten zien tijdens CitizenCom 2016.

De basistechnologie voor de game is gereed, maar volgens Roberts moet er nog veel gebeuren. Zo wordt er nog gewerkt aan het missiesysteem, het gevechtsysteem en de pathfinding van de AI. Ook moeten er nog CPU- en GPU-optimalisaties worden doorgevoerd.

Squadron 42 bevat 28 hoofstukken, wat gelijk is aan meer dan zestig missies. Verder bevat de game ruim twintig uur aan dialoog. Hollywoodacteurs zoals Mark Hamill, Gillian Anderson, Gary Oldman, Andy Serkis en John Rhys-Davies maken deel uit van de cast.

Er is meer nieuws over sci-fi games. Zo is onlangs het gerucht opgedoken dat de releasedatum van Mass Effect: Andromeda is gelekt.

Read this next