Skip to main content

Star Citizen backers krijgen geld terug

Het duurt te lang.

Ontwikkelaar Cloud Imperium betaalt een aantal backers hun inleg in de Star Citizen Kickstarter terug. Dat blijkt uit een onderzoek van Polygon.

Volgens de backers heeft de ontwikkelaar onvoldoende progressie geboekt. Zo is te weinig van de beloofde content speelbaar en blijft de ontwikkelaar een aantal componenten uitstellen.

Volgens Cloud Imperium zou Star Citizen eind 2014 af zijn. De spelers kunnen echter enkel de dogfights en de Hangar Module aan de slag. Het is de ontwikkelaar dus niet gelukt de singleplayercampagne, planeetlandingen en diverse andere modi op tijd te realiseren.

Een intern onderzoek dat in juli is afgenomen, toont aan dat maar liefst 25 procent van de respondenten van plan is om zijn geld terug te vragen. In de algemene voorwaarden van de Star Citizen Kickstarter staat echter dat backers hun geld niet kunnen terugvragen.

Cloud Imperium-oprichter Chris Roberts geeft in een interview met Polygon aan dat het bedrijf niet wettelijk verplicht is om het geld van backers terug te storten. Volgens Roberts maakt het bedrijf wel een uitzondering voor geldverstrekkers die met een goed en onderbouwd verhaal bij de studio aankloppen. Volgens een woordvoerder van de studio is de inleg van 1269 backers inmiddels vergoed.

Bekijk op YouTube

Nog even tijd? Lees dan ook:

Read this next