Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Stadia controller vanaf nu via Bluetooth connecteerbaar met andere toestellen

Vaarwel Stadia!

Google stopt vanaf vandaag met de ondersteuning van streamingdienst Google Stadia. Op vraag van de fans brengt het bedrijf wel nog een laatste update uit voor de controller van die dienst. Daardoor kun je die vanaf nu ook via Bluetooth verbinden met andere toestellen.

De connectie met Stadia zelf gebeurde via wi-fi, maar de update wijzigt de connectiemodus dus naar Bluetooth. Google waarschuwt wel dat dit proces onomkeerbaar is.

Daarnaast zijn er nog enkele belangrijke restricties. Zo blijft de update slechts beschikbaar tot het einde van dit jaar. Ook kun je enkel genieten van audio met een headphone als je de controller via USB verbindt.

Mogelijk komen er in de loop van dit jaar nog enkele extra updates voor de Bluetooth-connectie, maar na 31 december komt er geen verdere ondersteuning is.

Om je controller om te bouwen check je best de algemene FAQ-pagina.

Google maakte eind vorig jaar bekend dat Google Stadia wordt stopgezet. Daarmee vervoegt de streamingdienst het Google-kerkhof van onder andere Hangouts, Google Play Music en YouTube Gaming.

Getagged als
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties