Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

SSX krijgt releasedatum

In februari keert de reeks terug.

Er was een tijd dat snowboardgames in tegenstelling tot de omgevingen waarin ze plaatsvonden enorm hot waren. Die tijd light echter al enkele jaren achter ons en fans van het genre blijven dan ook al een tijdje op hun honger zitten. Gelukkig kondigde EA eind vorig jaar de terugkeer aan van de reeks die enkele van de beste games uit dit genre voortbracht: SSX.

Nu is er dus ook een releasedatum voor SSX. Eerder werd er gesproken over een release in januari volgend jaar, maar intussen werd dat al februari. Vanaf 14 februari kunnen onze Noord-Amerikaanse collega's aan de slag met de game op PS3 en Xbox 360. Een Europese datum is er vooralsnog niet, maar verwacht wordt dat ook Europese gamers rond die tijd hun virtueel snowboard zullen kunnen aanbinden.

Wij kijken alvast uit naar deze nieuwe SSX-game die meer open omgevingen belooft en een combinatie moet worden van een realistisch vormgegeven spelwereld (de basis van de levels werd gelegd met NASA-data over echte bergketens) en de over-the-top afdalingen waar de serie bekendheid mee verwierf. Of SSX die ambitie ook kan waarmaken, ontdekken we volgend jaar in februari.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties