Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Square kondigt Tomb Raider aan

De reboot is er dan toch.

Square Enix heeft net de langverwachte Tomb Raider reboot aangekondigd, simpelweg bekend als Tomb Raider.

De game zal ontwikkeld worden bij Crystal Dynamics. Platform noch release datum zijn bekend.

Square belooft ons "alles te laten vergeten" wat we reeds wisten over Lara Croft. We zullen haar zien als "jong en onervaren" in een "reis van een alledaagse vrouw die te weten komt hoe ver ze moet gaan om te overleven."

Tomb Raider zal een volwaardige onthulling krijgen in het volgende nummer van Game Informer. Hier is een stukje uit het magazine:

"In ons wereldexclusief cover verhaal ontdekken we een gloednieuwe Lara Croft. De reboot van het Tomb Raider franchise doorheen een origin story was niet zozeer een keuze als het een noodzaak was, volgens Crystal Dynamics. Drastische maatregelen waren nodig. Om een volledige verse Lara te bouwen - een cultureel relevante held waardig van de aandacht die vroeger zo moeiteloos kwam - moeten ze haar eerst breken. In dit nieuwe avontuur - simpelweg Tomb Raider getiteld - moet een jongere en minder ervaren Lara Croft zowel fysieke als emotionele trauma overkomen om te overleven."

"Vergeet alles wat je wist over Tomb Raider," zei het hoofd van Crystal Dynamics, Darrell Gallagher. "Dit is een origin story die Lara Croft creëert en haar meeneemt op een karakter definiërende reis zoals geen ander."

Een 'back to basics' titel zoals Medal of Honor deed met zijn reboot in combinatie met een herziene karakterontwikkeling zoals Devil May Cry van plan is met de DmC reboot? Zelf ben ik niet de grootste Tomb Raider fanaat, maar ik ben wel benieuwd naar het resultaat.

Over de auteur
Steph Vanquaethem avatar

Steph Vanquaethem

Executive Editor

Reacties