Skip to main content

Square Enix wil meer Dragon Quest games in Westen lanceren

Bedrijf gelooft dat de serie in het Westen kan slagen.

Square Enix is 'toegewijd' om meer Dragon Quest-games in het Westen te lanceren. Dat meldt Dragon Quest Builders-producent Noriyoshi Fujimoto in een interview met MCV.

"In 2016 bestaat de reeks dertig jaar", zegt Fujimoto. "Gamers die Dragon Quest ontdekken, staan van de diepgang versteld. Met Dragon Quest Builders krijg je direct een gevoel voor de spelwereld. We zijn toegewijd om meer Dragon Quest-games naar het Westen te brengen omdat we geloven dat de serie daar kan groeien."

Als eerste roemt Fujimoto de toegankelijkheid van de serie. Volgens Fujimoto dankt Dragon Quest Builders zijn succes aan diezelfde toegankelijkheid.

Bekijk op YouTube

"We behouden de RPG-kant maar voegen bouwen en creativiteit in een sandbox toe", zegt Fujimito over Dragon Quest Builders. "Voor spelers die de gameplay leuk vinden maar in andere sandbox-games een verhaal missen, is onze game een uitkomst. Daarentegen leren liefhebbers van sandbox-games de spelwereld via Dragon Quest Builders kennen."

Vervolgens meldt Fujimoto dat de game in Japan enkele dagen na lancering een half miljoen exemplaren heeft verkocht. Hij gelooft dat de serie een nog grotere bekendheid in het Westen kan krijgen.

In september sprak Fujimoto ook over westerse uitgaves van de reeks. Toen zei hij dat Dragon Quest 10 alleen bij genoeg vraag in het Westen lanceert.

Read this next