Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Square-Enix wil FFXI offline halen

Net niet groot genoeg voor 2 MMORPG’s.

Een werknemer van Square-Enix die bij human resources werkt, meldde op zijn persoonlijke blog dat het bedrijf van plan is de servers van MMORPG Final Fantasy XI offline te halen om plaats te maken voor spirituele opvolger Final Fantasy XIV. Het bericht is ondertussen alweer offline gehaald.

Final Fantasy XI werd in 2002 gelanceerd op PC en PlayStation2 en was voor World of Warcraft bestond één van de grootste spelers op de markt. In 2005 werd de game gelanceerd op Xbox360. De game kent ook nu nog een matig succes, maar in vergelijking met mastodont World of Warcraft wordt de game vaak vergeten.

Final Fantasy XIV werd op E3 2009 door Sony voor het eerst aan het publiek getoond. De game wordt eind dit jaar nog uitgebracht voor PlayStation3, PC en naar alle waarschijnlijkheid ook Xbox360.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen