Skip to main content

Square Enix: 'we blijven Deus Ex games uitgeven'

Maar nu even niet.

Square Enix-baas Yosuka Matsuda heeft in een interview met gamesite Gamesindustry.biz uitleg gegeven over de toekomst van de Deus Ex-reeks.

In het interview ontkracht Matsuda onder andere de geruchten dat de serie voorgoed is geannuleerd. Deze uitspraken doken op na de tegenvallende verkoopcijfers van Deus Ex: Mankind Divided.

Matsuda meldt echter wel dat er momenteel geen nieuwe Deus Ex-game in de maak is. "Het komt er uiteindelijk op neer dat we geen onbegrensde inkomstenbronnen hebben. In een ideale wereld hadden we genoeg tijd en geld voor nieuwe games in al onze reeksen."

Bekijk op YouTube

"In werkelijkheid moeten sommige series op hun beurt wachten. Er is momenteel geen nieuwe Deus Ex-game in de maak omdat er al aan andere grote nieuwe games wordt gewerkt door onze studio's."

"Deus Ex blijft echter een belangrijke reeks voor Square Enix. Er zijn momenteel al interne discussies gaande over de richting van toekomstige games in de reeks", aldus Matsuda.

De uitspraken van de topman komen overeen met eerdere nieuwsberichten. Zo raakte eerder al bekend dat Deus Ex-ontwikkelaar Eidos Montreal momenteel aan een Avengers-game werkt. De studio is mogelijk ook betrokken bij een Tomb Raider-titel.

Het is goed om te horen dat Square Enix de Deus Ex-reeks niet is vergeten, zeker na het plotselinge einde van Mankind Divided. Hopelijk krijgen we in de toekomst nog een game die de vele losse eindjes aan elkaar weet te knopen.

Read this next