Skip to main content

Square Enix verwacht "buitengewone verliezen"

President Yoichi Wada stapt op.

Square Enix verwacht aan het eind van het financiële jaar 2012 grote verliezen te noteren. Het financiële jaar eindigt op 31 maart. Het financiële rapport van de ontwikkelaar en uitgever klinkt neerslachtig: "Aankondiging van Herzieningen van Geconsolideerde Resultaat Vooruitzichten en Verwachte Buitengewone Verliezen." In het bestand staat dat de digitale entertainment divisie tegenvallende resultaten boekte met console games in de Europese en Noord-Amerikaanse regionen.

Square Enix lijkt een moeilijk jaar achter de rug te hebben. In een tussentijds rapportage berichtte het bedrijf al 45 miljoen euro verlies te draaien.

Yoichi Wada beëindigt zijn functie als president van de ontwikkelaar en uitgever. Yosuke Matsuda (vertegenwoordiger) zal in de aankomende vergadering van aandeelhouders (eind juni 2013) waarschijnlijk verkozen worden tot nieuwe president van het bedrijf.

Square Enix' laatste spel Tomb Raider heeft misschien niet de verwachtingen waargemaakt waar het bedrijf op hoopte. Het spel werd door Eurogamer Benelux zeer gewaardeerd. Het is voor Square Enix te hopen dat de aangekonidgde remasters van Final Fantasy X HD en Final Fantasy X-2 HD het bedrijf een impuls geven.

Read this next