Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Square Enix verkoopt Hitman-studio IO Interactive

Geen nieuwe koper betekent einde studio.

Square Enix laat weten dat de uitgever heeft besloten om de Deense studio IO Interactive te verkopen. IO is onder andere bekend als maker van de Hitman-games.

"Om ons marktaandeel te maximaliseren hebben wij besloten om ons te richten op onze belangrijkste games en studio's. Om dit doel te verwezenlijken hebben wij helaas besloten om onze banden met IO Interactive per 31 maart 2017 te verbreken", aldus Square.

Het bedrijf laat verder weten dat er op dit moment gesprekken gaande zijn met potentiële nieuwe investeerders en eigenaars voor IO. Square laat echter doorschemeren dat IO zijn deuren moet sluiten als er geen nieuwe koper voor de studio wordt gevonden.

In een bericht op Twitter laat IO weten dat er op dit moment 'veel aan de hand is.' De studio heeft nog niet officieel op het nieuws gereageerd. Wel laat de ontwikkelaar weten dat 'er nog steeds games worden gemaakt.'

Square Enix werd in 2009 eigenaar van IO toen het bedrijf voormalige uitgever Eidos kocht. Dankzij deze overname bezit Square Enix de rechten van onder andere Hitman, Tomb Raider en Deus Ex. Het is onduidelijk of IO de rechten van Hitman terugkrijgt.

IO Interactive maakte vorig jaar een episodische Hitman-game. De studio heeft tevens laten weten dat er nog twee seizoenen van de episodische game worden uitgebracht. Het is nu echter onduidelijk of deze plannen nog steeds kunnen worden voortgezet.

Yvo zijn Hitman: The Complete First Season review lees je hier nog eens.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties