Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Square Enix verkoopt drie van zijn Westerse studio's aan Embracer Group

Voor het luttele bedrag van 300 miljoen dollar.

Embracer Group heeft een nieuwe overname aangekondigd. De investeringsgroep neemt drie Westerse studio's van Square Enix over voor een totaalbedrag van 300 miljoen dollar en verwerft zo de rechten op reeksen als Tomb Raider en Deus Ex.

Embracer koopt Crystal Dynamics, Eidos-Montréal en Square Enix Montréal. Crystal Dynamics kennen we vooral van de Tomb Raider-reboots sinds 2013. Momenteel werkt de studio aan een nieuwe Tomb Raider in de Unreal Engine 5. Eidos-Montréal maakte in het verleden games als Deus Ex Human Revolution en Deus Ex: Mankind Divided, maar werkte daarnaast ook mee aan tal van andere games van Square Enix.

Square Enix Montréal is vooral bekend van mobile spin-offs van enkele reeksen en maakte onder andere Lara Croft Go en Deus Ex Go. Naast de reeds vermelde reeksen komen ook IP's als Legacy of Kain in handen van Embracer Group door de overname. In totaal krijgt de groep ook toegang tot de inkomsten uit de verkoop van 'meer dan 50 back-catalogue games'. Alle Japanse IP's van Square Enix blijven wel in eigen beheer.

Embracer Group onstond destijds als Nordic Games, maar kocht doorheen de jaren andere grote bedrijven zoals Koch Media, Deep Silver en Gearbox. Deze overname in uiteindelijk maar een peulenschil in vergelijking met andere. Eerder dit jaar kocht Microsoft nog Activision Blizzard voor 70 miljard dollar.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Deus Ex

PS2, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties