Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Square Enix: "Strangers of Paradise is gebaseerd op Final Fantasy 1"

Letterlijk vreemdelingen in het paradijs.

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin is gebaseerd op Final Fantasy 1. Dat laat creative producer Tetsuya Nomura weten in een interview met het Japanse gaming magazine Famitsu.

Volgens Nomura kun je het woord Stranger in de titel letterlijk nemen. Zo komen Jack en zijn metgezellen uit een andere wereld en kun je ze zien als vreemdelingen. Een van de betekenissen van Paradise is "het land van de geredden" of het land waar Jack en zijn bondgenoten samenkomen. Volgens director Daisuke Inoue mag je Strangers of Paradise dus letterlijk interpreteren als vreemdelingen in het paradijs of "mensen die eigenlijk niet in het paradijs mogen zijn".

Naast de drie hoofdpersonages - Jack, Jed en Ash - zijn er nog personages beschikbaar in gevechten. Je kunt gevechten wel slechts met drie personages tegelijkertijd aanvatten.

Ten slotte onthult producer Jin Fujiwara dat de demo van de game zich afspeelt aan het begin van Strangers of Paradise. In die proefversie betreed je, net zoals in Final Fantasy 1, de Chaos Shrine. De proefversie geeft je daarnaast ook een kort voorproefje van het volledige verhaal. Dat narratief heeft volgens Fujiwara een emotionele impact op de speler. De creative producer doet er nog een schepje bovenop en zegt dat de volledige game veel breder is, dat je er veel personages in ontmoet en dat het narratief erg meeslepend is.

Square Enix heeft daarnaast nog een verrassing in petto rond de proefversie van de game. Omdat de trial een tijd lang onspeelbaar was door problemen, wordt de demo met twee dagen verlengd. Je kunt hem nog tot zaterdag 26 juni om 17:00 uur spelen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origins

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties