Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Uitstel Deus Ex en Final Fantasy XIV (PS3)

"Kwaliteit moet omhoog", aldus Square Enix.

Het is geen geheim dat 2010 niet echt een topjaar was voor Square Enix. Integendeel zelfs, het merendeel van hun titels kon op weinig bijval van critici rekenen en dit had dan weer ondermaatse commerciële resultaten tot gevolg.

Om meer en betere kwaliteit te kunnen garanderen, liet de Japanse uitgever weten dat twee van z'n toptitels voor 2011 een kleine vertraging hebben opgelopen. Zo zal Deus Ex: Human Revolution ten vroegste in april verschijnen. Final Fantasy XIV, dat in Japan voor maart gepland stond, werd dan weer voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Tezamen met deze verschuiving maakte Square Enix ook bekend dat het z'n voorspelde winst voor het financiële jaar 2010 met meer dan 90% heeft doen dalen van twaalf naar één miljard Yen.

Ach, de nieuwe Deus Ex laat al zo lang op zich wachten dat die enkele maanden het verschil niet zullen maken en als het een beter eindproduct oplevert, zien we geen graten in zo'n uitstel. En op die manier krijgt onze portemonnee opnieuw wat ademruimte in het sowieso al drukke eerste kwartaal van 2011.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties