Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Square Enix schuift E3-persconferentie op

Om botsing met Nintendo te voorkomen.

Square Enix houdt zijn E3-persconferentie een uur later dan oorspronkelijk gepland. De presentatie vindt nu plaats op dinsdag 16 juni, om 19.00 uur.

Eerder zou de Japanse ontwikkelaar en uitgever deze om 18:00 uur houden, op dezelfde tijd en datum als ook Nintendo al jaren zijn conferentie houdt. Zo ook dit jaar weer. Nintendo zendt dan een Nintendo Direct-uitzending uit en heeft geen traditionele conferentie.

Square Enix organiseert voor het eerst een eigen E3-presentatie. Onbekend is nog welke games daar worden getoond. Onder meer Final Fantasy 15 en Kingdom Hearts 3 zijn er in ontwikkeling. Square Enix geeft ook Deus Ex: Mankind Divided uit.

Vorig jaar onthulde het bedrijf nog Final Fantasy 7 voor de PlayStation 4. Die aankondiging werd gedaan tijdens de conferentie van Sony. De overzetting zou in de lente van dit jaar uitkomen, maar sinds de onthulling is er niets meer van de game vernomen.

Naast Square Enix houdt ook Bethesda voor het eerst een eigen conferentie. Volgens de geruchten wordt daar in ieder geval Fallout 4 geïntroduceerd. Ook een nieuwe Doom zou al jaren in ontwikkeling zijn onder de vleugels van de Amerikaanse uitgever.

Voor een compleet overzicht, check alle data en tijden persconferenties van E3 2015.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties