Skip to main content

Square Enix overweegt Final Fantasy XIII collectie

"Mits de vraag groot genoeg is."

Motomu Toriyama, director en scenarioschrijver van Final Fantasy XIII, Final Fantasy XIII-2 en het aankomende afsluitende deel Lightning Returns: Final Fantasy XIII, heeft vermeld dat Square Enix een speciale bundel van de drie spellen overweegt.

"We werken op het moment volop aan Lightning Returns: Final Fantasy XIII. Hoewel we [een Final Fantasy XIII trilogie bundel] graag overwegen, moet de behoefte vanuit de fans groot genoeg zijn," zei Toriyama.

Final Fantasy XIII kwam uit maart 2010. Lightning bevecht, samen met een vijftal anderen, de fal'Cie, halfgoden die de wereld Cocoon voorzieningen bieden maar ook mensen tot hun dienaars maken. Lightning wilt haar zus Serah redden van haar door de fal'Cie opgelegde missie. In Final Fantasy XIII-2 (februari 2012) bleef Lightning op de achtergrond. Nadat Lightning aan het einde van het eerste spel herenigd was met haar zus, verdween ze plotseling. Niemand herinnert Lightnings terugkeer - iedereen is in de veronderstelling dat ze gestorven is - behalve haar zus Serah. Serah gaat op zoek naar Lightning met de hulp van Noel, een jongen uit de toekomst die zegt door Lightning gestuurd te zijn.

Lightning staat gepland terug te keren naar de PlayStation 3 en Xbox 360 in het derde kwartaal van 2013. In Lightning Returns: Final Fantasy XIII tracht Lightning de vernietiging van de wereld, die binnen dertien dagen zal voltrekken, te stoppen. Lightning wordt bijgestaan door bekende personages als Hope Estheim en Snow Villiers. Verder zijn weinig details bekend van dit laatste deel van Lightnings trilogie.

Read this next