Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Square Enix neemt ontwikkeling Final Fantasy 7 Remake over

Eerste ontwikkelaar was CyberConnect2.

Square Enix neemt de ontwikkeling van de Final Fantasy 7 Remake over. Dat meldt Square-medewerker Naoki Hamaguchi in een livestream.

"Ik heb de ontwikkeling van de Final Fantasy 7 Remake overgenomen. Eerder werd de game gemaakt door een externe partner, maar vanaf nu werkt Square Enix zelf aan de remake. Dit stelt ons in staat om de game volgens een stabiel schema te ontwikkelen", aldus Hamaguchi.

Tot nu toe was ontwikkelaar CyberConnect2 verantwoordelijk voor de totstandkoming van de Final Fantasy 7 Remake. Het is onduidelijk waarom Square Enix heeft besloten om niet meer met de studio samen te werken.

Tetsuya Nomura blijft echter wel de regisseur van het project. Nomura is bekend als illustrator en ontwerper van de personages uit de oorspronkelijke Final Fantasy 7. Hij is tevens een van de bedenkers van de Kingdom Hearts-serie.

De Final Fantasy 7 Remake is in 2015 aangekondigd. Op de site vind je een overzicht met alle Final Fantasy 7 Remake info.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties