Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Square Enix maakt twee versies van Nier

'Gestalt' voor X360, 'Replicant' voor PS3.

Tegenwoordig is het geen verrassing meer dat spellen niet langer exclusief verbonden zijn aan slecht een console, met enkele schaarse uitzonderingen op de regel. Zelfs Square Enix, de studio die in het verleden zowat al haar spellen uitbracht op consoles van Sony, heeft exclusiviteit grotendeels laten varen. Het verschijnen van Final Fantasy XIII voor zowel de PlayStation 3 als Xbox 360 is het beste voorbeeld daarvan, al blijkt nu ook dat de gloednieuwe actie RPG Nier voor beide consoles zal verschijnen.

De manier waarop dat zal gebeuren verschilt echter van wat we tot nu toe al gezien hebben. Zo zal Nier op de Xbox 360 de titel 'Gestalt' krijgen, terwijl het spel op de console van Sony onder de noemer 'Replicant' verschijnt. Beide versies zullen het verhaal van Nier op een verschillende manier weergeven.

Zo ga je in Replicant - de PS3-versie dus - op pad met een soepele, jonge held, terwijl Gestalt spelers de kans geeft om met een stoer en gespierd personage je ding te doen. Beide heren zijn op zoek naar Yonah, een meisje dat aangetast is door het Black Scrawl virus. Bovendien verschilt de connectie tussen het meisje en de twee helden in elk spel. Zo is Yonah in Replicant de zus van het hoofdpersonage, terwijl ze in Gestalt je dochter is.

We geven toe dat dit alles een beetje verwarrend is, maar de manier waarop Square Enix beide versies van elkaar laat verschillen klinkt best interessant. Toch geeft men meteen ook aan dat de gebeurtenissen in beide versies van Nier zullen plaatsvinden in dezelfde wereld en het plot grotendeels identiek zal blijven.

Of beide versies in Europa uitgebracht zullen worden is nog niet duidelijk. Momenteel zijn we er enkel zeker van dat Nier: Gestalt voor de Xbox 360 naar het Westen zal komen, en dat in de loop van 2010.

Getagged als

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen