Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Square maakt 3DS-game Heroes of Ruin

We hebben alvast de eerste beelden.

De Europese tak van Square Enix heeft vandaag bekend gemaakt dat ze werken aan Heroes of Ruin, een nieuwe game voor de 3DS.

Square Enix beschijft het spel in hun persbericht als "een gloednieuw avontuur met in de hoofdrol vier onwaarschijnlijk helden die samen een onverschrokken alliantie moeten vormen".

Verder zal Heroes of Ruin volop gebruik maken van de online- en sociale functies van de 3DS, waardoor er telkens weer nieuwe avonturen te beleven zullen zijn.

"Met Heroes of Ruin willen we een diepere ervaring geven dan alleen via de twee schermen van de console" zegt Lee Singleton, General Manager van Square Enix London Studios. "De online en sociale mogelijkheden van de Nintendo 3DS geven ons de gelegenheid zoveel meer te doen dan alleen multiplayer, bijvoorbeeld door het gebruik van StreetPass en SpotPass waarmee we de game-ervaring van spelers op innovatieve wijze vergroten," aldus Singleton.

Een goed voorbeeld daarvan lijkt de coöperatieve modus te worden. Spelers bewegen zich door een steeds veranderende wereld waar achter elke hoek gevaar schuilt en banen zich een weg door wilde, gevarieerde en dynamische omgevingen waar elke keer nieuwe paden zijn te ontdekken.

Ook zou Heroes of Ruin een tof vechtsysteem aan boord hebben waarbij tactisch inzicht van belang is. Het verzamelen van items, wapens en uitrusting zal eveneens een grote rol spelen.

Het spel zal vanaf begin 2012 beschikbaar zijn voor de 3DS. Square Enix beloofde ons tevens dat we met het spel aan de slag zullen kunnen gaan op de aankomende E3-beurs.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Heroes of Ruin

Nintendo 3DS

Related topics
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties