Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Square Enix legt twee versies Nier uit

US en Europa krijgen er maar eentje.

Midden september kwamen we met het nieuws op de proppen dat Nier, een gloednieuwe actiegame van ontwikkelaar Square Enix, in twee versies uitgebracht zou worden. Blijkbaar hadden we toen verkeerde informatie doorgespeeld gekregen, en gelukkig is de PR-verantwoordelijke van Square Enix er om wat dingen recht te zetten.

Zoals het er nu naar uitziet zullen wij Europeanen, maar ook de Amerikanen, slechts één versie van Nier in de winkelrekken terugvinden. Tot voor kort was deze versie beter bekend als Nier: Gestalt, maar nu heeft Square Enix besloten om de game bij ons simpelweg 'Nier' te noemen. In Japan zal men grotendeels hetzelfde spel mogen verwelkomen, maar in die versie (genaamd Nier: Replicant) speelt een andere held de hoofdrol.

In het Westen zullen we namelijk aan de slag gaan met een oudere held die op zoek gaat naar zijn vermiste dochter. In Japan vervangt men deze held door een jonger personage, terwijl het dochtertje nu zijn zus is geworden. Square Enix heeft deze beslissing genomen omdat Japanse gamers liever een jonger hoofdpersonage besturen, net zoals dat in de traditionele JRPG's het geval is.

Nier zal in de loop van 2010 voor de PlayStation 3 en Xbox 360 verschijnen.

Getagged als

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen