Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Square Enix laat verbeterde versie Luminous Studio engine zien

Tijdens demonstratie van DirectX 12.

Uitgever Square Enix geeft tijdens de Build-conferentie een demonstratie van de Luminous Studio engine.

Square Enix gebruikt de engine om een nieuwe versie van de Agni's Philosophy-demo van Final Fantasy XV te laten zien. De uitgever roept hiervoor de hulp in van DirectX 12, Windows 10 en vier Nvidia GeForce Titan X - videokaarten.

Steve Guggenheimer van Microsoft geeft aan dat de demo 63 miljoen polygons per seconde rendert. Dat is zes tot twaalf keer zoveel als mogelijk was met DirectX 11.

"Ons team jaagt altijd de best mogelijke CG na, zowel in cutscenes als in real-time gameplay. Met behulp van Microsoft en Nvidia zijn we nu in staat om een demo te laten zien die gebruik maakt van de meest geavanceerde software en hardware. Dit is slechts een voorproefje van waar wij op dit moment aan werken", aldus Final Fantasy-regisseur Hajime Tabata.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties